Hermelin

        Foton

Om rasen

Rasen härstammar från England där den ställdes ut i Hull 1884. En engelsman vid namn Meynell i Darlington är rasens upphovsman. Polish var namnet i England och rasen var då vit. Den blev sedan dvärgharen. 

I slutet av 1800-talet importerades Polish till Tyskland. Där arbetade man vidare på att utveckla rasen mot den typ vi har på hermelinen idag. De färgade och tecknade varianterna avlades fram i Holland och godkändes 1940.

Idealvikten för en hermelin är på 0.81-1.30 kg. Hermelinen är en ras med sin egen profil, såväl vad angår kroppsformen som typen. De korta öronen som ska sitta tätt ihop och ej vara över 7 cm långa framhäver det runda huvudet och ger tillsammans med den korta kroppen en välpropotionerad helhet. Hermelinen är godkänd i samtliga färgvarianter/teckningar och finns även som fuchs (långhårig).

Sandåsen´s kaniner har haft uppfödning av denna underbara ras sedan 1977! och en hel del färgvarianter har funnits här: siames, madagascar, viltgrå, chinchilla, hotot, vit rödögd, vit blåögd och nedanstående...

De färgvarianter som finns här hos oss idag är:

 Tan svart

 Viltröd

 Zobel blå

 White zobel blå

 White zobel brun
 
     
     White Zobel Blå

All rights reserved Sandåsen's
copyright © Vonnes 2007